Recept

Tuňák pečený ve slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32997

Ingredience

50 ml Citronová šťáva
1 polévková lžíce Olej rostlinný
3 špetka Pepř černý mletý
120 g Slanina vepřová
0,3 kávová lžička Sůl
800 g Tuňák obecný
0,3 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 863kJ
0% Sacharidy 2 g
33% Tuky 25 g
20% Sodík 393 mg
89% Bílkoviny 50 g

Tuňák pečený ve slanině postup přípravy receptu:

1

Tuňáka zakapaného citronovou šťávou, osoleného, opepřeného a zaprášeného zázvorem necháme v míse asi půl hodiny marinovat. Během té doby porce obracíme. Ohnivzdorný pekáč vymažeme olejem, vložíme na něj porce tuňáka a překryjeme je plátky slaniny. Před vložením do předehřáté trouby rybu mírně podlijeme a pečeme, dokud není slanina vyškvařená.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept