Recept

Krkonošské kuře plněné zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 32998

Ingredience

0,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Kmín celý
1 polévková lžíce Koření grilovací
1 ks Kuře
200 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1,5 polévková lžíce Sůl
300 g Uzené maso vařené
5 dl Voda pitná
450 g Zelí kysané
80 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

78% Kalorie 1,536 kcal
Kilojoule 6 429kJ
5% Sacharidy 19 g
172% Tuky 129 g
51% Sodík 1 g
126% Bílkoviny 71 g

Krkonošské kuře plněné zelím postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme, osušíme a celé osolíme. Sušené švestky bez pecek omyjeme a pokrájíme.

2

Uzené maso a slaninu pokrájíme na nudličky a v hlubší pánvi společně opečeme. Přidáme kysané zelí, promícháme a krátce společně smažíme asi 5 minut. Podle chuti ho dosolíme, opepříme, osladíme a necháme trochu vychladnout, přimícháme švestky a kuře naplníme a sepneme ho párátky. Kuře posypeme hodně kmínem a grilovacím kořením. Pak ho položíme na pekáč, obložíme plátky másla, podlijeme vodou, zakryjeme pokrývkou a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 90 minut dozlatova. Během pečení kuře poléváme výpekem, můžeme i vodu k výpeku přidat.

3

Upečené kuře se zelím rozporcujeme a podáváme k přílohám podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept