Zapékané noky se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané noky se sýrem
Zapékané noky se sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32999 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Gnocchi bramborové |
30 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Fontina |
100 g | Sýr Provolone |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 55,3mg |
Draslík | 107,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Fontina, Sýr Provolone mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gnocchi bramborové, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané noky se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Bramborové noky uvaříme podle návodu ve slané vodě asi 2 minuty. Jakmile vyplavou k povrchu, jsou hotové. Vyjmeme je naběračkou s otvory a necháme dobře okapat. |
2 | Noky rozložíme do tukem vytřeného pekáče, poklademe kousky másla, posypeme petrželkou. Navrch položíme plátky sýrů. Osolíme a opepříme, zapékáme asi 10 minut, až se sýry roztaví. |
Poznámka
Provolone je dobře tavitelný tvarohový sýr, který zráním tvrdne.