Jednoduchý recept

Pařížský řízek (minutka)

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 330
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
50 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 ml Olej rostlinný
20 g Sůl
1000 g Telecí kýta
120 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 165kJ
2% Sacharidy 9 g
21% Tuky 16 g
44% Sodík 880 mg
43% Bílkoviny 24 g

Pařížský řízek (minutka) postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a plátky mírně osolíme. Ponoříme je do osoleného těstíčka připraveného z mouky a mléka s přísadou hrášku a po částečném odkapání je zvolna usmažíme v horkém oleji dozlatova.

2

Okapané řízky potřeme rozpuštěným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept