Jednoduchý recept

Vaječný salát

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3300
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

100 g Majonéza
4 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 162kJ
1% Sacharidy 5 g
34% Tuky 26 g
10% Sodík 207 mg
15% Bílkoviny 9 g

Vaječný salát postup přípravy receptu:

1

Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na tenké plátky kráječem.

2

Rajčata omyjeme, krátce spaříme, přelijeme studenou vodou a oloupeme. Poté je také nakrájíme na tenké plátky.

3

Do porcelánové mísy vyskládáme omyté a okapané listy hlávkového salátu, špičkami k okraji mísy. Na vrstvu listů vyskládáme vrstvu vajec, kterou potřeme majonézou. Na majonézu vyskládáme vrstvu rajčat, opět potřeme majonézou a vše střídáme do té doby, až vše spotřebujeme.

4

Do středu mísy vpíchneme salátové srdíčko.

5

Předkrm podáváme vychlazený.

Poznámka

Vejce předem uvaříme natrvdo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept