Zapečená mořská štika se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená mořská štika se zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33001 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
4 plátek | Mořská štika - filety |
2 ks | Paprika zelená |
2 ks | Rajčata |
60 g | Sýr Eidam cihla 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 37,7mg |
Draslík | 186,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mořská štika - filety, Paprika zelená, Rajčata, Sýr Eidam cihla 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená mořská štika se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na tenké plátky, sýr nastrouháme. |
2 | V pekáči rozehřejeme polovinu másla, na něj položíme porce ryby, osolíme, přelijeme zbylým máslem, poklademe rajčaty a paprikami, vložíme do trouby. Pečeme zhruba dvacet minut, poté porce posypeme sýrem a ještě zhruba tři minuty pečeme. |