Krkonošské kuře na ořechách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošské kuře na ořechách
Krkonošské kuře na ořechách
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 33003 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
350 g | Kuřecí prsa |
2 ks | Kuřecí stehna |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
120 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Víno bílé |
2 dl | Voda pitná |
0,5 dl | Med včelí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 151,0mg |
Draslík | 690,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 26,3mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuřecí stehna, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkonošské kuře na ořechách postup přípravy receptu:
1 | Vlašské ořechy nastrouháme a odložíme do misky. Kuřecí stehna a prsa osolíme a opepříme. |
2 | Ve větším rendlíku rozpálíme máslo s olejem a maso z každé strany osmažíme. Pak maso pomalu podlijeme bílým vínem. Když se vytvoří pára, přilijeme 2 dl vody, rendlík zakryjeme pokličkou a maso dusíme při mírné teplotě doměkka. Během dušení maso poléváme šťávou, popřípadě dolijeme vodu. |
3 | Měkké maso vyjmeme na talíř a do šťávy přimícháme ořechy. Pomalu je vaříme asi 3-5 minut, pak maso vrátíme zpět a společně povaříme dalších 5 minut a podáváme. |