Guláš z tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš z tresky
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33006 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kg | Filé z aljašské tresky |
0,3 ks | Masox |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 81,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 106,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Masox, Mouka pšeničná hladká, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš z tresky postup přípravy receptu:
1 | Filé nakrájíme na kostky, osolíme čtvrtinou lžičky soli, vložíme do hluboké pánve na rozpálený olej. Při smažení rybu obracíme opatrně, aby se nerozpadla. Když je ryba osmažená, vyjmeme ji na mísu, do oleje vsypeme cibuli nakrájenou nadrobno a osmažíme. Poté přisypeme obě papriky, mouku a chvilku restujeme. Osmaženou mouku zalijeme vodou, rozšleháme, aby se neudělaly hrudky, přidáme masox a česnek utřený se zbylou solí, dusíme alespoň patnáct minut. |
2 | Na konec varu vložíme do omáčky osmaženou rybu, aby se prohřála. |
Poznámka
1