Filé z tresky s kořeněnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé z tresky s kořeněnou omáčkou
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 33009 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Filé z aljašské tresky |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 86,0mg |
Draslík | 82,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 457,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Cibule, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Hořčice plnotučná, Mouka pšeničná hladká, Kečup, Máslo čerstvé, Olivy černé, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé z tresky s kořeněnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filé z tresky necháme téměř rozmrazit, potřeme hořčicí, osolíme a obalíme v mouce. Smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách a poté odložíme na teplo. |
2 | Omáčku připravíme v hlubším rendlíku. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, vmícháme sladkou papriku, kečup a chvíli dusíme. Poté vmícháme na kostičky nakrájené okurky, na čtvrtky nakrájené olivy, sojovou omáčku a sůl. |
3 | Do hotové omáčky vložíme filé, necháme prohřát a servírujeme. |