Filé z tresky na olivách a zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé z tresky na olivách a zelenině
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33010 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
600 g | Filé z aljašské tresky |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
15 ks | Olivy zelené |
50 g | Petržel kořen |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 254,7mg |
Draslík | 440,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Olivy zelené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé z tresky na olivách a zelenině postup přípravy receptu:
1 | Na másle osmažíme kořenovou zeleninu hrubě nastrouhanou. Poté ji podlijeme vodou a dusíme. Přidáme pokrájené olivy a necháme prohřát. |
2 | V mezičase mražené filé osolíme, potřeme hořčicí, obalíme mouce, rozšlehaném vejci a smažíme na rozpáleném oleji. |
3 | Filé servírujeme na dušené zelenině. |