Marinovaná mořská štika zapečená se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná mořská štika zapečená se sýrem
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 4 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33013 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 ml | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
800 g | Mořská štika - filety |
0,5 kávová lžička | Sůl |
160 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 536,6mg |
Vláknina | 120,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Mořská štika - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaná mořská štika zapečená se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Rozmraženou rybu osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme asi 1/2 hodiny marinovat. Poté rybu osolíme, vložíme do pekáče na rozpuštěné máslo a pečeme v předehřáté troubě. Po 15 minutách rybu zasypeme nastrouhaným sýrem a pečeme, dokud sýr nezezlátne. |