Mořská štika zapečená s česnekem a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořská štika zapečená s česnekem a cibulí
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33014 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Koření na ryby |
800 g | Mořská štika - filety |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 161,8mg |
Draslík | 630,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mořská štika - filety, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření na ryby, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořská štika zapečená s česnekem a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Rybu naporcujeme, posolíme, zaprášíme kořením na ryby a na dvou lžících oleje na pánvi po obou stranách osmažíme. Poté porce vložíme do pekáče vymazaného lžící oleje, pokryjeme plátky cibule a rozdrceným česnekem. Porce zalijeme rozšlehaným vejcem, zasypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme, až sýr zezlátne. |