Recept

Ledový salát s pečeným česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 33017

Ingredience

2 ks Cibule
100 g Mozzarella
1 ks Salát ledový
Zálivka
4 polévková lžíce Ocet vinný
250 ml Olej olivový extra panenský
1 ks Tymián čerstvý
1 ks Česnek
1 ks Šalotka
Krutony
2 ks Chléb toastový
30 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,159 kcal
Kilojoule 4 851kJ
25% Sacharidy 90 g
107% Tuky 80 g
47% Sodík 946 mg
45% Bílkoviny 25 g

Ledový salát s pečeným česnekem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 °C. Z paličky česneku odřízeneme vršek tak, aby byly vidět všechny stroužky. Česnek zakápneme 1 lžičkou olivového oleje, zabalíme do alobalu a pečeme 45 minut. Poté necháme česnek vychladnout, stroužky zbavíme slupek a vložíme do misky.

2

Zálivku si připravíme tak, že do misky, kde máme již stroužky česneku přidáme 250 ml olivového oleje, 1 najemno nasekanou šalotku, 4 lžíce vinného octa a 2 lžíce tymiánu. Vše dostatečně promícháme a odložíme stranou.

3

Na pánvi rozpálíme máslo a chleba nakrájený na kostičky na něm osmahneme společně s česnekovou zálivkou, krájeným česnekem a rozmarýnem.

4

Cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, rozložíme na plech a vložíme na 10 minut do předehřáté trouby.

5

Uzenou mozzarellu nastrouháme na hrubém struhadle.

6

Ledový salát omyjeme, očistíme, natrháme na větší kousky a rozložíme na talíře, posypeme plátky cibule, nastrouhanou mozzarellou a krutony. Pokrm nakonec zakápneme máslovou směsí z pánve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept