Ledový salát s pečeným česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledový salát s pečeným česnekem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33017 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule |
100 g | Mozzarella |
1 ks | Salát ledový |
Zálivka | |
---|---|
1 ks | Česnek |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
250 ml | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Šalotka |
1 ks | Tymián čerstvý |
Krutony | |
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Chléb toastový |
30 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 28,8mg |
Draslík | 725,0mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Mozzarella, Salát ledový, Česnek, Ocet vinný, Šalotka, Tymián čerstvý, Česnek, Chléb toastový, Rozmarýn čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledový salát s pečeným česnekem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Z paličky česneku odřízeneme vršek tak, aby byly vidět všechny stroužky. Česnek zakápneme 1 lžičkou olivového oleje, zabalíme do alobalu a pečeme 45 minut. Poté necháme česnek vychladnout, stroužky zbavíme slupek a vložíme do misky. |
2 | Zálivku si připravíme tak, že do misky, kde máme již stroužky česneku přidáme 250 ml olivového oleje, 1 najemno nasekanou šalotku, 4 lžíce vinného octa a 2 lžíce tymiánu. Vše dostatečně promícháme a odložíme stranou. |
3 | Na pánvi rozpálíme máslo a chleba nakrájený na kostičky na něm osmahneme společně s česnekovou zálivkou, krájeným česnekem a rozmarýnem. |
4 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, rozložíme na plech a vložíme na 10 minut do předehřáté trouby. |
5 | Uzenou mozzarellu nastrouháme na hrubém struhadle. |
6 | Ledový salát omyjeme, očistíme, natrháme na větší kousky a rozložíme na talíře, posypeme plátky cibule, nastrouhanou mozzarellou a krutony. Pokrm nakonec zakápneme máslovou směsí z pánve. |