Recept

Kuřecí maso na rozmarýnu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33019

Ingredience

150 g Celer bulvový
150 g Cibule
150 g Houby čerstvé
200 g Klobása vepřová
350 g Kuřecí prsa
350 g Kuřecí stehna
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
100 g Pastinák
1 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
5 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 841 kcal
Kilojoule 3 521kJ
5% Sacharidy 18 g
183% Tuky 137 g
68% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 47 g

Kuřecí maso na rozmarýnu postup přípravy receptu:

1

Čerstvý rozmarýn omyjeme a posekáme najemno. Kuřecí stehna a prsa omyjeme, rozkrájíme, osušíme, potom je osolíme, opepříme bílým pepřem a posypeme rozmarýnem.

2

Očistíme a omyjeme houby, mrkev, celer a pastinák, zeleninu pokrájíme i houby pokrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Klobásu pokrájíme na kolečka.

3

V hrnci na rozpáleném oleji kuřecí maso zprudka orestujeme dozlatova, maso vyjmeme, k oleji přidáme máslo a když se rozpustí, přidáme cibuli se zeleninou, promícháme, chvíli (5 minut) zeleninu smažíme, přimícháme houby, klobásu, opět promícháme a vše smažíme ještě 5 minut. Maso znovu přiložíme k zelenině, podlijeme kuřecím vývarem a pod pokličkou při mírné teplotě dusíme doměkka cca 45 minut.

4

Když je maso měkké, do 0,5 dl smetany rozmícháme maizenu a přimícháme do omáčky. Povaříme 2 minuty, dosolíme podle chuti a podáváme.

Poznámka

Kuřecí maso na rozmarýnu chutná s těstovinami nebo uvařenými brambory. Můžeme jako přílohu dát i houskový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept