Rukolový salát s avokádem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rukolový salát s avokádem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33025 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
12 ks | Rajčata |
80 g | Řeřicha |
120 g | Rukola |
1 ks | Salát ledový |
Zálivka | |
---|---|
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,6mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Rajčata, Řeřicha, Salát ledový, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rukola, Hořčice Dijonská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rukolový salát s avokádem postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme 1 lžičku dijonské hořčice, 1 lžíci vinného octa, 3 lžíce olivového oleje a 1 lžíci vody, vše osolíme a opepříme. Takto připravenou zálivku odložíme stranou. |
2 | Avokádo omyjeme, překrojíme a vyjmeme pecky. Slupku oloupeme, dužinu nakrájíme na větší kousky a vložíme do velké mísy. Rukolu, ledový salát a řeřichu omyjeme, očistíme a nahrubo nasekáme, přidáme do mísy k avokádu. Takto připravený salát přelijeme zálivkou a vše důkladně promícháme. Nakonec přimícháme překrojená cherry rajčátka. |