Na pepři kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Na pepři kuře
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 33029 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
175 g | Hrášek |
450 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
2 polévková lžíce | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 593,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 33,8mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Olej slunečnicový, Omáčka ústřicová, Paprika červená, Paprika zelená, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Omáčka sójová, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Na pepři kuře postup přípravy receptu:
1 | Smícháme v misce sójovou omáčku s rajčatovým protlakem. Kuřecí prsa bez kosti a kůže pokrájíme na nudličky. Obalíme maso ve směsi. |
2 | Rozdrtíme pepř a obalíme v něm kuřecí nudličky. |
3 | Rozehřejeme si olej ve woku a smažíme maso cca 5 minut. Přidáme pokrájené papriky a hrášek a vše smažíme dalších 5 minut. Přidáme ústřicovou omáčku a povaříme 2 minuty. |
4 | Okamžitě podáváme. |