Artyčokový salát s mandlemi a medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčokový salát s mandlemi a medem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33034 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
800 g | Artyčoky sterilované |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
3 ks | Citrony |
140 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Sůl mořská |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 940,4mg |
Vláknina | 50g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,6mg |
Vitamín E | 9,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Citronová šťáva, Citrony, Mandle, Med včelí, Ocet vinný červený, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčokový salát s mandlemi a medem postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí osolené vody vložíme 3 citrony a necháme je vařit asi 10 minut. Poté vodu slijeme, citrony zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme je asi 2 hodiny odpočívat. |
2 | Na suché pánvi opražíme dozlatova mandle. V míse smícháme tymián s medem, vinným octem a olivovým olejem. Do zálivky přidáme ještě 1 lžičku citronové šťávy. |
3 | Uvařené citrony rozpůlíme a odřízneme z nich žlutou kůru i hořkou bílou slupku. Dužinu nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky se zálivkou. Artyčoky očistíme, omyjeme, rozpůlíme a vložíme také do misky k zálivce. Všechny suroviny v misce důkladně promícháme, posypeme opraženými mandlemi a ihned podáváme. |