Recept

Mořské plody zapečené s hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 33035
Kategorie: Maso

Ingredience

Na jíšku
250 g Hrášek v mírně slaném nálevu
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
120 g Mořské plody mix
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 špetka Muškátový květ
0,3 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná
Na mořské plody
250 ml Voda pitná
Na vymazání
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na posypání
120 g Sýr Ementál (Primátor)

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 214kJ
3% Sacharidy 12 g
25% Tuky 19 g
3% Sodík 69 mg
32% Bílkoviny 18 g

Mořské plody zapečené s hráškem postup přípravy receptu:

1

Mořské plody vložíme do 250 ml vroucí vody a na mírném plameni vaříme zhruba 12 minut.

2

V mezičase připravíme z másla a mouky jíšku, kterou rozšleháme s vodou, povaříme a poté doplníme máslem. Mírně vaříme alespoň 10 minut.

3

Do jíšky vmícháme scezený a okapaný hrášek, sůl a muškátový květ. Vlijeme do vymazané ohnivzdorné mísy, uděláme 4 „hnízdečka“ a vložíme do nich rozdělené, uvařené a okapané mořské plody.

4

Celou směs zasypeme strouhaným sýrem a zapečeme v předehřáté troubě, až je sýr zlatavý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept