Recept

Opečená cibule se špenátem a krutony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 33037

Ingredience

4 polévková lžíce Balsamico ocet
1 ks Chilli paprička
900 g Cibule červená
1 polévková lžíce Med včelí
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Skořice celá
8 g Sýr Niva (Rokfór)
1 špetka Sůl
100 g Špenát listový čerstvý
Krutony
1 ks Ciabatta
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
Zálivka
3 polévková lžíce Balsamico ocet
1 polévková lžíce Med včelí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 539kJ
17% Sacharidy 61 g
15% Tuky 12 g
11% Sodík 227 mg
15% Bílkoviny 8 g

Opečená cibule se špenátem a krutony postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 220 °C. Cibuli očistíme, oloupeme, ale neodkrajujeme spodní část u kořínků. Cibuli nařízneme na klínky, dole úplně neodkrajujeme, cibule musí držet pohromadě.

2

Cibule vložíme do pekáče, promícháme s olejem, octem a medem. Posypeme najemno nasekanou chilli papričkou a přidáme 1 kousek skořice. Osolíme, opepříme a přilijeme 150 ml vody.

3

Pekáč s cibulí vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 minut. Po 20 minutách směs v pekáči promícháme. Vypečenou šťávu budeme potřebovat do zálivky, proto cibule občas při pečení podléváme vodou.

4

Ciabattu nakrájíme na kostičky, promícháme s olivovým olejem a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Plech dáme do trouby a ciabattu opečeme dozlatova. Cibuli a krutony pak necháme vychladnout.

5

Špenát omyjeme, natrháme na větší kousky a rozložíme na talíře. Na špenát poklademe pečenou cibuli. Do šťávy v pekáči přidáme trochu horké vody, necháme rozpustit, přidáme med, balzamikový ocet, osolíme, opepříme. Takto připravenou šťávou přelijeme připravený špenát s cibulí, posypeme krutony a na kostičky nakrájenou nivou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept