Recept

Obalovaná ryba se sladkokyselou omáčkou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33042

Ingredience

800 g Kapr obecný
3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
3 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Těstíčko
50 g Citronová tráva
2 ks Galgan
50 g Kurkuma
50 g Oříšky makadamové
1 ks Zázvor celý
2 stroužek Česnek
Omáčka
1 ks Chilli paprička
3 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Cukr třtinový
2 ks Kafirové listy
3 polévková lžíce Ocet jablečný
3 ks Rajčata
600 ml Voda pitná
200 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 175kJ
11% Sacharidy 39 g
31% Tuky 23 g
10% Sodík 194 mg
72% Bílkoviny 40 g

Obalovaná ryba se sladkokyselou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rybu důkladně omyjeme, osušíme a z obou stran i zevnitř potřeme solí smíchanou s pepřem. Necháme cca 15 min odstát.

2

Česnek oloupeme a rozmačkáme. Z voňatky odřízneme spodní bílou část a pokrájíme ji na tenké plátky. Laos, zázvor i kurkumu oloupeme a rozkrájíme. Vše vložíme do mixéru nebo hmoždíře, přidáme makadamové oříšky, rozdrtíme. Vzniklou hmotu dáme do mísy, přidáme hnědý cukr, jablečný ocet a přilijeme vodu. Nakonec vmícháme nasekané limetkové listy.

3

Maso zaprášíme kukuřičným škrobem a na rozpáleném oleji osmahneme po obou stranách cca 8 - 9 min. Necháme okapat na papírové utěrce, dáme na talíř a uchováme teplé.

4

Většinu oleje slijeme, zbytek smícháme s připravenou omáčkou a přivedeme k varu. Stáhneme plamen, povaříme 3 - 4 min. Přidáme na dílky nakrájená oloupaná rajčata, nadrobno rozsekanou šalotku, po minutě ještě nakrájenou jarní cibulku a poekanou chilli papričku bez semínek.

5

Rybu přelijeme omáčkou, ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme např. s vařenou rýží. Přísady: laos, zázvor a kurkuma - cca 2,5 cm velké kousky, kapra můžeme nahradit např. chňapalem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept