Obalovaná ryba se sladkokyselou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obalovaná ryba se sladkokyselou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33042 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Kapr obecný |
3 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Těstíčko | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
50 g | Citronová tráva |
2 ks | Galgan |
50 g | Kurkuma |
50 g | Oříšky makadamové |
1 ks | Zázvor celý |
Omáčka | |
1 ks | Chilli paprička |
3 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 ks | Kafirové listy |
3 polévková lžíce | Ocet jablečný |
3 ks | Rajčata |
200 g | Šalotka |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 132,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Sůl, Česnek, Citronová tráva, Kurkuma, Oříšky makadamové, Zázvor celý, Chilli paprička, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Ocet jablečný, Rajčata, Šalotka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Olej olivový, Pepř černý mletý, Galgan, Kafirové listy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obalovaná ryba se sladkokyselou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rybu důkladně omyjeme, osušíme a z obou stran i zevnitř potřeme solí smíchanou s pepřem. Necháme cca 15 min odstát. |
2 | Česnek oloupeme a rozmačkáme. Z voňatky odřízneme spodní bílou část a pokrájíme ji na tenké plátky. Laos, zázvor i kurkumu oloupeme a rozkrájíme. Vše vložíme do mixéru nebo hmoždíře, přidáme makadamové oříšky, rozdrtíme. Vzniklou hmotu dáme do mísy, přidáme hnědý cukr, jablečný ocet a přilijeme vodu. Nakonec vmícháme nasekané limetkové listy. |
3 | Maso zaprášíme kukuřičným škrobem a na rozpáleném oleji osmahneme po obou stranách cca 8 - 9 min. Necháme okapat na papírové utěrce, dáme na talíř a uchováme teplé. |
4 | Většinu oleje slijeme, zbytek smícháme s připravenou omáčkou a přivedeme k varu. Stáhneme plamen, povaříme 3 - 4 min. Přidáme na dílky nakrájená oloupaná rajčata, nadrobno rozsekanou šalotku, po minutě ještě nakrájenou jarní cibulku a poekanou chilli papričku bez semínek. |
5 | Rybu přelijeme omáčkou, ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme např. s vařenou rýží. Přísady: laos, zázvor a kurkuma - cca 2,5 cm velké kousky, kapra můžeme nahradit např. chňapalem.