Římský salát s opečenou mrkví a rajčátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Římský salát s opečenou mrkví a rajčátky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33043 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
12 ks | Rajčata |
100 g | Rukola |
100 g | Salát římský |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 732,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Salát římský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Rukola, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Římský salát s opečenou mrkví a rajčátky postup přípravy receptu:
1 | Římský salát a rukolu opláchneme a natrháme na větší kousky. Cherry rajčátaka omyjeme a přepůlíme. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Římský salát s rukolou vložíme do velké salátové mísy. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a česnek, mrkev a rajčátka na něm zprudka opečeme. Osolíme a přimícháme do salátu. |
3 | Takto připravený salát zdobíme nastrouhaným ementálem. |