Jednoduchý recept

Grilovaná nasolená makrela

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33045
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Makrela obecná
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Sůl
Sójovo-zázvorová omáčka
2 polévková lžíce Cukr krupice
100 ml Omáčka sójová
1 ks Zázvor celý
Japonské ředkvičky
2 kávová lžička Voda pitná
3 polévková lžíce Wasabi mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 097kJ
10% Sacharidy 37 g
257% Tuky 193 g
97% Sodík 2 g
74% Bílkoviny 41 g

Grilovaná nasolená makrela postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme omáčku. V hrnci smícháme sójovou omáčku, cukr a zázvor. Přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme cca 2-3 minut. Poté scedíme a necháme vychladnout. Na japonské ředkvičky v malé mističce vymícháme husté těsto z mletého wasabi a vody. Vytvoříme kuličku a odložíme stranou.

2

Rybu očistíme, zbavíme vnitřností a i s hlavou důkladně omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Po obou stranách nařízneme několika zářezy, které by měly být hluboké až ke kosti. Do kůže vetřeme sůl, špetku nasypeme i dovnitř. Cca 40 minut necháme odstát. Poté rybu omyjeme pod studenou vodou a zajistíme ji dvěma bambusovými grilovacími jehlami. Jednu vedeme pod okem a druhou nad ním.

3

Rozpálíme gril a rybu opékáme 10-12min. Mezitím otočíme a můžeme potřít připravenu omáčkou.

4

Makrelu dáme na tác a podáváme se strouhanou mrkví, japonskými ředkvičkami a miskou sójovo-zázvorové omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept