Recept

Vepřové ve sladkokyselé omáčce na čínský způsob

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33046
Kategorie: Maso

Ingredience

115 g Bambusové výhonky konzervované
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř sečuánský
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
350 g Vepřové maso libové
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
Omáčka
1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Chilli paprička
1 ks Cibulka jarní
3 polévková lžíce Cukr třtinový
1 polévková lžíce Ocet rýžový
1 stroužek Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika zelená
0,5 hrnek Protlak rajčatový
100 ml Voda pitná
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 637kJ
9% Sacharidy 31 g
26% Tuky 20 g
17% Sodík 338 mg
37% Bílkoviny 21 g

Vepřové ve sladkokyselé omáčce na čínský způsob postup přípravy receptu:

1

Maso pokrájíme na malé kousky a vložíme do misky. Ochutíme solí, pepřem, přilijeme rýžové víno a necháme cca 15 - 20 min. marinovat. Mezitím scedíme bambusové výhonky a nakrájíme na malé kostičky.

2

Maso zaprášíme moukou, obalíme v rozšlehaném vejci a poté opět v mouce. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm restujeme za stálého míchání na středním ohni cca 3 - 4 min. Vyjmeme a necháme okapat.

3

Olej rozpálíme na vyšší teplotu a maso do něj vrátíme spolu s bambusovými výhonky. Krátce cca 1 min. osmažíme, vše opět vyjmeme a necháme oschnout.

4

V další pánvi připravíme omáčku. Rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekaný česnek, na kousky pokrájenou cibulku, na kostičky nakrájenou papriku bez semínek a nadrobno nasekanou chilli papričku. Za stálého míchání restujeme půl minuty, poté přidáme sójovou omáčku, cukr, rýžový ocet, protlak, přilijeme vývar a vodu. Přivedeme k varu a přisypeme maso s bambusovými výhonky.

5

Prohřejeme, důkladně promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept