Losos a la teriyaki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos a la teriyaki
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33047 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
675 g | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 hrst | Řeřicha |
Omáčka | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Víno bílé |
1 kávová lžička | Víno rýžové čínské |
Příloha | |
1 špetka | Potravinářská barva |
55 g | Ředkev bílá |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 87,8mg |
Draslík | 628,8mg |
Vláknina | 622,5mg |
Vitamín A | 197,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos - filety, Olej slunečnicový, Řeřicha, Cukr moučkový, Víno bílé, Víno rýžové čínské, Ředkev bílá, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Losos a la teriyaki postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme omáčku. Do misky dáme cukr, bílý pepř, sójovou omáčku a rýžové víno a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. |
2 | Z lososa odstraníme tenkým nožem kůži. Maso nakrájíme na plátky, vložíme do skleněné nádoby, přelijeme omáčkou a necháme 10-15min marinovat. |
3 | Mezitím připravíme přílohu. Zázvor nasekáme nadrobno a smícháme s nastrouhanou ředkví. Dle chuti můžeme přidat špetku růžového potravinářského barviva. |
4 | Řízky vyjmeme z marinády a necháme okapat. Ve woku rozpálíme olej a maso na něm postupně opékáme za stálého míchání cca 3-4min. Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky řeřichy, doplníme směsí zázvoru a ředkve a podáváme. |
Poznámka
zázvor cca 5cm velký kousek