Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33047
Kategorie: Maso

Ingredience

675 g Losos - filety
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 hrst Řeřicha
Omáčka
1 kávová lžička Cukr moučkový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Víno bílé
1 kávová lžička Víno rýžové čínské
Příloha
1 špetka Potravinářská barva
55 g Ředkev bílá
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 902kJ
1% Sacharidy 3 g
9% Tuky 7 g
6% Sodík 119 mg
61% Bílkoviny 34 g

Losos a la teriyaki postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme omáčku. Do misky dáme cukr, bílý pepř, sójovou omáčku a rýžové víno a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.

2

Z lososa odstraníme tenkým nožem kůži. Maso nakrájíme na plátky, vložíme do skleněné nádoby, přelijeme omáčkou a necháme 10-15min marinovat.

3

Mezitím připravíme přílohu. Zázvor nasekáme nadrobno a smícháme s nastrouhanou ředkví. Dle chuti můžeme přidat špetku růžového potravinářského barviva.

4

Řízky vyjmeme z marinády a necháme okapat. Ve woku rozpálíme olej a maso na něm postupně opékáme za stálého míchání cca 3-4min. Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky řeřichy, doplníme směsí zázvoru a ředkve a podáváme.

Poznámka

zázvor cca 5cm velký kousek

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept