Bramborový salát s řeckým jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s řeckým jogurtem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33050 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 kávová lžička | Med včelí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
150 g | Řecký jogurt |
2 kávová lžička | Sezamová pasta |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 5,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Med včelí, Sezamová pasta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Řecký jogurt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s řeckým jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, očistíme a vaříme ve vroucí osolené vodě 15 minut. Poté je slijeme, necháme vychladnout a oloupeme slupku. |
2 | Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V misce smícháme med s 1 lžící citronové šťávy, přidáme nakrájenou cibuli. |
3 | V další misce smícháme řecký jogurt s hořčicí, 1 lžící citronové šťávy a sezamovou pastou, osolíme. Brambory dáme do mísy k cibuli, přidáme ochucený řecký jogurt, nakrájenou petrželku, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Salát necháme asi 30 minut odležet v chladničce, a poté podáváme. |