Rakouský bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rakouský bramborový salát
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33051 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
200 ml | Hovězí vývar základní |
4 polévková lžíce | Ocet jablečný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí vývar základní, Ocet jablečný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rakouský bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme a vaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Poté slijeme, necháme trochu zchladnout, slupku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli očistíme, najemno nasekáme a vložíme do misky k bramborám. |
2 | Hovězí vývar ohřejeme a přimícháme do něj hořčici, ocet a olej. Takto připravenou zálivkou přelijeme brambory s cibulí a vše důkladně promícháme. Podle chutí osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou petrželku. |