Bramborový salát s cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s cibulkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33055 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
700 g | Brambory |
8 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová kůra |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
120 ml | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 926,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Citronová kůra, Citronová šťáva, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme a ve vroucí osolené vodě vaříme asi 20 minut. Poté brambory slijeme a i se slupkou nakrájíme na silnější plátky. |
2 | V misce smícháme citronovou šťávu, citronovou kůru, hořčici a olivový olej. Takto připravenou zálivku smícháme s bramborami, osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou jarní cibulku a pažitku. |