Rýžový salát s čabajkou a parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový salát s čabajkou a parmezánem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33062 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
60 g | Hrášek |
20 g | Kapary |
1 ks | Klobása - Čabajka |
60 g | Kukuřice |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
200 g | Rýže basmati |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 84,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Paprika zelená, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Klobása - Čabajka, Kukuřice, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový salát s čabajkou a parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Rýži basmati uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. |
2 | Hrášek a kukuřici krátce povaříme v osolené vroucí vodě, scedíme. Parmezán nahrubo nastrouháme, papriku nakrájíme na nudličky, čabajku nakrájíme na tenká kolečka, kapary a olivy pokrájíme na menší kousky. |
3 | Vše promícháme s uvařenou rýží, osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou petrželku. Poté salát ihned podáváme. |