Pikantní pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní pomazánka
Pikantní pomazánka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 33068 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Celer - nať |
1 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Hořčice |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 polévková lžíce | Kečup |
100 g | Kedlubna |
5 ks | Okurka salátová |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
250 g | Omáčka tatarská |
600 g | Salám uherský |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 403,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kedlubna, Okurka salátová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Hořčice, Kečup, Olej olivový, Omáčka tatarská, Salám uherský, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme olej, worcester, kečup, hořčici, chvíli povaříme a dáme vychladnout. Okurky, kedlubnu a salám nastrouháme na struhadle. Hrášek, feferonku a celer nasekáme nožem a všechno přimícháme do vychladlé směsi. Přidáme tatarskou omáčku, a dobře promícháme. Můžeme také rozmixovat. |
2 | Dáme do sklenic, zavíčkujeme a necháme v lednici vychladnout. |
Poznámka
Podáváme s topinkou, anebo opečenou vekou.