Jednoduchý recept

Vejce plněná krémem ze sardinek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3307
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
1 ks Salát hlávkový
1 balení Sardinky v oleji
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 113 kcal
Kilojoule 472kJ
1% Sacharidy 2 g
11% Tuky 8 g
7% Sodík 139 mg
14% Bílkoviny 8 g

Vejce plněná krémem ze sardinek postup přípravy receptu:

1

Vejce uvařená natvrdo podélně rozkrojíme. Žloutky z vajec vyjmeme, prolisujem, smícháme s máslem, olejem ze sardinek. Vše osolíme a dle chuti okyselíme citrónovou šťávou.

2

Sardinky vyjmeme z konzervy, sloupneme je a vykostíme. Osm kousků ponecháme stranou na ozdobu a ostatní sardinky prolisujeme nebo rozsekáme a smícháme se žloutky. Vše řádně rozšleháme a směsí naplníme půlky vaječných bílků do výšky. Navrch zapíchneme kousek sardinky i kapar, kousek kapie a lístek petrželové natě.

3

Hlávkový salát si očistíme a nakrájíme na malé kousky, osolíme a pokapeme citrónem.

4

Salát rozložíme na mísu a na něj poklademe upravené plněné půlky vajec.

Poznámka

Vejce předem uvaříme natvrdo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept