Recept

Bramborový salát hanácký

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33072

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
4 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
90 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 164kJ
8% Sacharidy 30 g
19% Tuky 14 g
23% Sodík 458 mg
17% Bílkoviny 10 g

Bramborový salát hanácký postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a povaříme v hovězím vývaru.

2

Horkým vývarem přelijeme nakrájené brambory, necháme vychladnout a poté slijeme přebytečný vývar.

3

Zvlášť v misce našleháme s olejem ocet, hořčici, sůl a pepř, nalijeme na brambory a promícháme.

4

Slaninu nakrájenou na drobné kostičky vyškvaříme. Poté vše vlijeme na brambory. Přidáme na proužky nakrájený salát a vše lehce promícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept