Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 33073
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

8 ks Ančovičky konzervované
1 hrst Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Cukr krupice
17 plátek Lasagne
130 g Mozzarella
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
900 g Rajčata
2 polévková lžíce Rajčatová pasta
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
250 g Sýr Ricotta
250 ml Víno bílé
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 716 kcal
Kilojoule 2 995kJ
7% Sacharidy 27 g
56% Tuky 42 g
200% Sodík 4 g
85% Bílkoviny 48 g

Sorrentinské cannelloni postup přípravy receptu:

1

V hluboké pánvi zahřejeme olej. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Přimícháme pokrájená rajčata, utřený česnek a polovinu lístků čerstvé bazalky. Dle chuti osolíme a opepříme. Mícháme a smažíme dalších 5 minut při střední teplotě.

2

Polovinu omáčky přendáme z pánve do misky a necháme stranou vychladit.

3

Zeleninový vývar smícháme s bílým vínem, pastou ze sušených rajčat a cukrem. Směs vlijeme do zbylé omáčky v pánvi. Vaříme 20 minut na mírném ohni, občas zamícháme.

4

Mezitím dle návodu na obalu postupně uvaříme plátky lasagní v hrnci s osolenou vroucí vodou. Jednotlivé plátky necháme okapat a rozložíme je v jedné vrstvě na čisté utěrky.

5

Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Do omáčky v míse nasypeme nakrájenou mozzarellu, ricottu a zbývající bazalku. Promícháme a dle chuti dosolíme a dopepříme.

6

Na každý plátek lasagní dáme trochu sýrové směsi. Přes plátek položíme polovinu ančovičky vždy blíže k jednomu z kratších konců. Plátky zarolujeme.

7

Rajskou omáčku přelijeme do kuchyňského robota a najemno ji rozmixujeme. Trochu omáčky nalijeme na dno zapékací nádoby. Do nádoby v jedné vrstvě naaranžujeme cannelloni švem dolů a zalijeme zbývající omáčkou.

8

Navrch nasypeme nastrouhaný parmezán a pečeme v předehřáté troubě 20 minut, až je povrch zlatohnědý a omáčka bublá. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept