Sorrentinské cannelloni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sorrentinské cannelloni
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 33073 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
8 ks | Ančovičky konzervované |
1 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
17 plátek | Lasagne |
130 g | Mozzarella |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
900 g | Rajčata |
2 polévková lžíce | Rajčatová pasta |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
250 g | Sýr Ricotta |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 118,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,3mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bazalka, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Rajčata, Rajčatová pasta, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lasagne, Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sorrentinské cannelloni postup přípravy receptu:
1 | V hluboké pánvi zahřejeme olej. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Přimícháme pokrájená rajčata, utřený česnek a polovinu lístků čerstvé bazalky. Dle chuti osolíme a opepříme. Mícháme a smažíme dalších 5 minut při střední teplotě. |
2 | Polovinu omáčky přendáme z pánve do misky a necháme stranou vychladit. |
3 | Zeleninový vývar smícháme s bílým vínem, pastou ze sušených rajčat a cukrem. Směs vlijeme do zbylé omáčky v pánvi. Vaříme 20 minut na mírném ohni, občas zamícháme. |
4 | Mezitím dle návodu na obalu postupně uvaříme plátky lasagní v hrnci s osolenou vroucí vodou. Jednotlivé plátky necháme okapat a rozložíme je v jedné vrstvě na čisté utěrky. |
5 | Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Do omáčky v míse nasypeme nakrájenou mozzarellu, ricottu a zbývající bazalku. Promícháme a dle chuti dosolíme a dopepříme. |
6 | Na každý plátek lasagní dáme trochu sýrové směsi. Přes plátek položíme polovinu ančovičky vždy blíže k jednomu z kratších konců. Plátky zarolujeme. |
7 | Rajskou omáčku přelijeme do kuchyňského robota a najemno ji rozmixujeme. Trochu omáčky nalijeme na dno zapékací nádoby. Do nádoby v jedné vrstvě naaranžujeme cannelloni švem dolů a zalijeme zbývající omáčkou. |
8 | Navrch nasypeme nastrouhaný parmezán a pečeme v předehřáté troubě 20 minut, až je povrch zlatohnědý a omáčka bublá. Podáváme horké. |