Recept

Hovězí maso se šípkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 33074

Ingredience

1 ks Cibule
700 g Hovězí maso přední
3 ks Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Sůl
Na omáčku
1 kávová lžička Citronová kůra
2 kávová lžička Koření Zvěřina
1 ks Masox
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
900 ml Voda pitná
150 ml Víno červené
3 polévková lžíce Šípky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 594kJ
11% Sacharidy 40 g
35% Tuky 26 g
17% Sodík 347 mg
96% Bílkoviny 54 g

Hovězí maso se šípkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso vložíme do vroucí vody s cibulí, pepřem a solí. Uvaříme doměkka.

2

Mezitím připravíme šípkovou omáčku. K vývaru z masoxu vlijeme víno, ocet, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a koření. Opláchneme sušené šípky, přidáme k vývaru a zhruba 1 hodinu vaříme.

3

V hlubokém rendlíku umícháme ze sádla a mouky tmavší jíšku. Postupně do ní zašleháváme mírně zchladlý scezený vývar ze šípků. Jíšku provaříme alespoň čtvrt hodiny. Omáčku dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

4

Vařené maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept