Hovězí maso se šípkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso se šípkovou omáčkou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33074 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
700 g | Hovězí maso přední |
3 ks | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 kávová lžička | Koření Zvěřina |
1 ks | Masox |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
3 polévková lžíce | Šípky sušené |
150 ml | Víno červené |
900 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 144,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 599,7mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Pepř černý celý, Sůl, Citronová kůra, Šípky sušené, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Zvěřina, Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso se šípkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso vložíme do vroucí vody s cibulí, pepřem a solí. Uvaříme doměkka. |
2 | Mezitím připravíme šípkovou omáčku. K vývaru z masoxu vlijeme víno, ocet, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a koření. Opláchneme sušené šípky, přidáme k vývaru a zhruba 1 hodinu vaříme. |
3 | V hlubokém rendlíku umícháme ze sádla a mouky tmavší jíšku. Postupně do ní zašleháváme mírně zchladlý scezený vývar ze šípků. Jíšku provaříme alespoň čtvrt hodiny. Omáčku dochutíme cukrem a citronovou šťávou. |
4 | Vařené maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo noky.