Recept

Lasagne se třemi druhy sýra

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 33076
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 g Houby čerstvé
400 g Hovězí maso mleté
650 ml Hovězí vývar základní
10 plátek Lasagne
25 g Máslo čerstvé
390 g Mozzarella
1 ks Mrkev kořen
60 ml Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
2 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 ml Protlak rajčatový sterilovaný
8 ks Rajčata Cherry
450 g Ricotta
2 špetka Sůl
115 g Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí
120 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 952 kcal
Kilojoule 3 984kJ
7% Sacharidy 24 g
194% Tuky 146 g
56% Sodík 1 g
118% Bílkoviny 66 g

Lasagne se třemi druhy sýra postup přípravy receptu:

1

Troubu zahřejeme na 190 stupňů. V pánvi zahřejeme 15 ml oleje spolu s máslem, přidáme podélně rozčtvrcené houby a dle chuti osolíme a opepříme. Mícháme a smažíme 7 minut na středním plameni, až jsou houby měkké a poměrně suché. Odstavíme pánev z hořáku a přimícháme 2 lžíce nakrájené petržele.

2

Připravíme si boloňskou omáčku. Cibuli, mrkev, česnek nakrájíme na drobné kousky, můžeme použít i kuchyňský robot. V hluboké pánvi zahřejeme 45 ml olivového oleje, přisypeme nakrájenou zeleninu, často mícháme a smažíme na mírném ohni 7 minut.

3

Vložíme mleté hovězí maso a smažíme dalších 5 minut. Často mícháme a kousky masa oddělujeme vařečkou. Přilijeme víno a dobře promícháme.

4

Vaříme 2 minuty, přidáme nekoncentrovaný rajský protlak, oregano a 1 lžíci nakrájené petržele. Nakonec přilijeme 60 ml hovězího vývaru. Osolíme, opepříme, promícháme a uvedeme do varu.

5

Přikryjeme pánev, snížíme teplotu a vaříme 30 minut. Občas zamícháme, a je-li třeba, přilijeme trochu vývaru. Na závěr dodáme cherry rajčátka a povaříme 8 minut. Dle chuti ještě dosolíme a dopepříme.

6

Uvařenou boloňskou omáčku zředíme horkým hovězím vývarem, aby byla dostatečně řídká.

7

Do omáčky přisypeme houby smíchané s petrželí. Čtvrtinu omáčky nandáme do zapékací mísy, přikryjeme čtyřmi plátky lasagní.

8

Ve velké míse smícháme ricottu a vejce. Osolíme a opepříme. Třetinou směsi potřeme plátky lasagní. Přikryjeme třetinou plátků mozzarelly, poté posypeme čtvrtinou nastrouhaného parmezánu.

9

Vrstvy dvakrát opakujeme. Pokaždé použijeme polovinu zbývající boloňské omáčky. Na závěr posypeme zbývajícím parmezánem.

10

Pečeme v předehřáté troubě 40 minut, až pokrm bublá a povrch je opečen do zlatohněda. Před podáváním necháme 10 minut odstát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept