Lasagne se třemi druhy sýra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne se třemi druhy sýra
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 33076 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Houby čerstvé |
400 g | Hovězí maso mleté |
650 ml | Hovězí vývar základní |
10 plátek | Lasagne |
25 g | Máslo čerstvé |
390 g | Mozzarella |
1 ks | Mrkev kořen |
60 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 ml | Protlak rajčatový sterilovaný |
8 ks | Rajčata Cherry |
450 g | Ricotta |
2 špetka | Sůl |
115 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
120 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 150,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Oregano sušené, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Lasagne, Máslo čerstvé, Mozzarella, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Rajčata Cherry, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne se třemi druhy sýra postup přípravy receptu:
1 | Troubu zahřejeme na 190 stupňů. V pánvi zahřejeme 15 ml oleje spolu s máslem, přidáme podélně rozčtvrcené houby a dle chuti osolíme a opepříme. Mícháme a smažíme 7 minut na středním plameni, až jsou houby měkké a poměrně suché. Odstavíme pánev z hořáku a přimícháme 2 lžíce nakrájené petržele. |
2 | Připravíme si boloňskou omáčku. Cibuli, mrkev, česnek nakrájíme na drobné kousky, můžeme použít i kuchyňský robot. V hluboké pánvi zahřejeme 45 ml olivového oleje, přisypeme nakrájenou zeleninu, často mícháme a smažíme na mírném ohni 7 minut. |
3 | Vložíme mleté hovězí maso a smažíme dalších 5 minut. Často mícháme a kousky masa oddělujeme vařečkou. Přilijeme víno a dobře promícháme. |
4 | Vaříme 2 minuty, přidáme nekoncentrovaný rajský protlak, oregano a 1 lžíci nakrájené petržele. Nakonec přilijeme 60 ml hovězího vývaru. Osolíme, opepříme, promícháme a uvedeme do varu. |
5 | Přikryjeme pánev, snížíme teplotu a vaříme 30 minut. Občas zamícháme, a je-li třeba, přilijeme trochu vývaru. Na závěr dodáme cherry rajčátka a povaříme 8 minut. Dle chuti ještě dosolíme a dopepříme. |
6 | Uvařenou boloňskou omáčku zředíme horkým hovězím vývarem, aby byla dostatečně řídká. |
7 | Do omáčky přisypeme houby smíchané s petrželí. Čtvrtinu omáčky nandáme do zapékací mísy, přikryjeme čtyřmi plátky lasagní. |
8 | Ve velké míse smícháme ricottu a vejce. Osolíme a opepříme. Třetinou směsi potřeme plátky lasagní. Přikryjeme třetinou plátků mozzarelly, poté posypeme čtvrtinou nastrouhaného parmezánu. |
9 | Vrstvy dvakrát opakujeme. Pokaždé použijeme polovinu zbývající boloňské omáčky. Na závěr posypeme zbývajícím parmezánem. |
10 | Pečeme v předehřáté troubě 40 minut, až pokrm bublá a povrch je opečen do zlatohněda. Před podáváním necháme 10 minut odstát. |