Pikantní čínské zelí s kukuřicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní čínské zelí s kukuřicí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33077 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
150 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
7 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Zelí čínské |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 487,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 738,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Chilli paprička, Kukuřice cukrová nakládaná, Sůl, Sýr Parmezán, Zelí čínské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní čínské zelí s kukuřicí postup přípravy receptu:
1 | Čínské zelí omyjeme, očistíme a listy rozebereme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, odstavíme ji a na 10 minut do ní listy čínského zelí vložíme. Poté je vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Troubu předehřejeme a 220 stupňů Celsia. Bagetu nakrájíme na plátky, pokapeme 3 lžícemi oleje, který jsme předtím promíchali s česnekem. Takto připravené bagetky vložíme na plech a pečeme 10 minut dozlatova. Parmazán nastrouháme na hrubém struhadle. |
3 | Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje a přidáme chilli papričku a spařené listy čínského zelí. Po 3 minutách přidáme kukuřici a zahříváme další 2 minuty. Osolíme a opepříme. |
4 | Směs z pánve rozložíme na připravené talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a podáváme s česnekovými bagetkami. |