Recept

Jelení guláš s červeným vínem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 33080
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Badyán
300 g Brusinky
1 kg Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Hřebíček
5 ks Jalovec
1 kg Jelení maso
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 ks Nové koření celé
1 dl Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Povidla švestková
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
10 g Skořice celá
100 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sůl
2 dl Víno červené
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 022kJ
16% Sacharidy 56 g
42% Tuky 31 g
28% Sodík 559 mg
81% Bílkoviny 46 g

Jelení guláš s červeným vínem postup přípravy receptu:

1

Jelení maso omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Očistíme cibuli, drobně ji pokrájíme a v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme do zlatohněda. Přimícháme sladkou papriku, divoké koření (0,5 lžičky pepř celý, 5 ks nové koření, 5 ks jalovec), rychle promícháme a krátce osmažíme. Dáme pozor, aby se paprika nepřipálila. Pak přidáme maso, sůl, mletý pepř, švestková povidla, promícháme, přilijeme 3 dl vody a dusíme.

2

Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, přidáme 1 lžíci sádla a v druhém hrnci slaninu dozlatova vypražíme, přimícháme hladkou mouku a uděláme tmavší jíšku. Dáme pozor, aby se nepřipálila.

3

Maso za občasného míchání dusíme do doby, až je měkké a zůstala jen šťáva z masa. Pak ji do guláše přimícháme.

4

Mezitím v malém rendlíku svaříme červené víno (asi 2 minuty) s badyánem, skořicí, cukrem a hřebíčkem. Pak víno přecedíme přímo do hrnce ke guláši, promícháme a necháme přejít varem.

5

Porce jeleního guláše ozdobíme brusinkami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept