Jelení guláš s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení guláš s červeným vínem
Jelení guláš s červeným vínem
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 33080 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Badyán |
300 g | Brusinky |
1 kg | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Hřebíček |
5 ks | Jalovec |
1 kg | Jelení maso |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ks | Nové koření celé |
1 dl | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Povidla švestková |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
10 g | Skořice celá |
100 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Víno červené |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 154,9mg |
Draslík | 887,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 7,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hřebíček, Jelení maso, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Skořice celá, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Brusinky, Jalovec, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení guláš s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Jelení maso omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Očistíme cibuli, drobně ji pokrájíme a v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme do zlatohněda. Přimícháme sladkou papriku, divoké koření (0,5 lžičky pepř celý, 5 ks nové koření, 5 ks jalovec), rychle promícháme a krátce osmažíme. Dáme pozor, aby se paprika nepřipálila. Pak přidáme maso, sůl, mletý pepř, švestková povidla, promícháme, přilijeme 3 dl vody a dusíme. |
2 | Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, přidáme 1 lžíci sádla a v druhém hrnci slaninu dozlatova vypražíme, přimícháme hladkou mouku a uděláme tmavší jíšku. Dáme pozor, aby se nepřipálila. |
3 | Maso za občasného míchání dusíme do doby, až je měkké a zůstala jen šťáva z masa. Pak ji do guláše přimícháme. |
4 | Mezitím v malém rendlíku svaříme červené víno (asi 2 minuty) s badyánem, skořicí, cukrem a hřebíčkem. Pak víno přecedíme přímo do hrnce ke guláši, promícháme a necháme přejít varem. |
5 | Porce jeleního guláše ozdobíme brusinkami a podáváme. |