Rýžový salát s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový salát s fazolkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | tejnecka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 33083 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
5 ks | Cibulka jarní |
400 g | Fazole černé |
225 g | Fazole červené sterilované |
170 g | Fazolky mražené |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Paprika červená |
225 g | Rýže neloupaná (Natural) |
Dresing | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Hořčice dijonská |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 dl | Rajčatová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 121g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 48g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Fazole černé, Fazole červené sterilované, Fazolky mražené, Koriandr čerstvý, Paprika červená, Rýže neloupaná (Natural), Česnek, Koriandr čerstvý, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový salát s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Podle návodu uvaříme rýži doměkka. |
2 | Fazolky uvaříme ve vroucí vodě 4 - 5 minut. Propláchneme studenou vodou, necháme okapat a můžeme i vyloupat z lusků. |
3 | Rýži propláchnutou studenou vodou vsypeme do mísy. |
4 | Prošleháním rajčatové šťávy, olivového oleje, octa, hořčice, rozetřeného česneku, nasekaného koriandru a pepře připravíme dresing, kterým přelijeme rýži a dobře promícháme. |
5 | Přidáme všechny propláchnuté fazole, jarní cibulku nakrájenou na kolečka a papriku na kousky. Vše dobře promísíme. |
6 | Vychlazený salát ozdobíme snítkou čerstvého koriandru. |