Jednoduchý recept

Rýžový salát s fazolkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 33083
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

5 ks Cibulka jarní
400 g Fazole černé
225 g Fazole červené sterilované
170 g Fazolky mražené
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Paprika červená
225 g Rýže neloupaná (Natural)
Dresing
1 stroužek Česnek
2 kávová lžička Hořčice dijonská
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 dl Rajčatová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 644 kcal
Kilojoule 2 693kJ
34% Sacharidy 121 g
5% Tuky 4 g
8% Sodík 164 mg
62% Bílkoviny 35 g

Rýžový salát s fazolkami postup přípravy receptu:

1

Podle návodu uvaříme rýži doměkka.

2

Fazolky uvaříme ve vroucí vodě 4 - 5 minut. Propláchneme studenou vodou, necháme okapat a můžeme i vyloupat z lusků.

3

Rýži propláchnutou studenou vodou vsypeme do mísy.

4

Prošleháním rajčatové šťávy, olivového oleje, octa, hořčice, rozetřeného česneku, nasekaného koriandru a pepře připravíme dresing, kterým přelijeme rýži a dobře promícháme.

5

Přidáme všechny propláchnuté fazole, jarní cibulku nakrájenou na kolečka a papriku na kousky. Vše dobře promísíme.

6

Vychlazený salát ozdobíme snítkou čerstvého koriandru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept