Treska v majonéze - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska v majonéze
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33084 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
50 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
20 g | Citrony |
100 g | Kukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu |
150 g | Majonéza |
200 g | Mrkev kořen |
100 g | Okurka salátová |
100 g | Paprika červená |
100 g | Petržel kořen |
50 g | Petržel kudrnka |
10 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
1 kg | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 92,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Celer řapíkatý, Cibule, Citronová šťáva, Citrony, Okurka salátová, Paprika červená, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu, Majonéza, Mrkev kořen, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska v majonéze postup přípravy receptu:
1 | Do širšího hrnce dáme kořenovou zeleninu, cibuli a bobkový list, zalijeme vodou a povaříme zakryté asi 10 minut, odstavíme a necháme trochu vychladnout. |
2 | Vykuchanou tresku uvnitř nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a naplníme rozpůlenou mrkví a řapíky celeru. Opatrně svážeme nebo použijeme potravinářskou síťku a vložíme na silikonovou podložku nebo napařovač do vývaru a na mírném ohni povaříme 15 minut a necháme ve vývaru vychladnout. Studenou rybu opatrně vyjmeme, zbavíme síťky a necháme okapat, osolíme na povrchu. Přendáme na oválnou mísu a ozdobíme nasekanou petrželkou a kolečkem citronu. Vedle ryby uděláme kopeček z majonézy a z druhé strany rybu přizdobíme kukuřičkami, proužky papriky a okurky. |