Krkonošský kapr s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošský kapr s kysaným zelím
Krkonošský kapr s kysaným zelím
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 33087 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
800 g | Kapr obecný |
1,5 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Masový vývar |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 194,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,2mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Kmín celý, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masový vývar, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkonošský kapr s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a posypeme kmínem. |
2 | V hlubší pánvi rozpálíme olej s máslem a porce kapra zprudka osmažíme z obou stran dozlatova. |
3 | Oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Pak kapra vyjmeme a na zbylém tuku cibuli zpěníme dorůžova, přimícháme sladkou a pálivou papriku, kysané zelí (jemně pokrájené), zakryjeme pokličkou a dusíme asi deset minut. |
4 | Do zelí vložíme porce kapra, přilijeme masový vývar a dusíme asi 5 minut, potom podáváme. |