Sředomořský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sředomořský salát
Sředomořský salát
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33090 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 balení | Artyčoky sterilované |
2 ks | Cibulka jarní |
1 balení | Fazole bílé sterilované |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Pesto rosso |
300 g | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 244,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 89,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Cibulka jarní, Fazole bílé sterilované, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Pesto rosso, Rajčata Cherry, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sředomořský salát postup přípravy receptu:
1 | Artyčoky slijeme, stranou dáme 3 lžíce oleje. Odebraný olej dáme do misky a promícháme s červeným pestem a vinným octem, osolíme. |
2 | Artyčoky nahrubo nasekáme a společně s fazolemi, cherry rajčátky, olivami, jarní cibulkou a polovinou rozdrobeného ovčího sýra přidáme do misky k zálivce. Vše důkladně promícháme a osolíme. Navrch nasypeme zbytek ovčího sýra a podáváme. |