Jednoduchý recept

Telecí plíčky na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 331
Kategorie: Maso

Ingredience

66,6 g Cibule
66,6 g Citrony
13,3 g Cukr krupice
3,3 g Divoké koření celé
33,3 g Hořčice
200 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Ocet kvasný lihový
200 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
500 g Telecí plíce
500 g Telecí srdce
66,6 g Tuk
1 l Voda pitná
120 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 017kJ
3% Sacharidy 11 g
17% Tuky 13 g
63% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Telecí plíčky na smetaně postup přípravy receptu:

1

Z telecích plic vyřízneme jícny a vnitřní trubice.

2

Očištěné plíce a rozříznutá srdce nejméně půl hodiny máčíme ve studené vodě. Potom je omyjeme ve vlažné vodě, vložíme do hrnce a zalijeme horkou vodou. Osolíme, přidáme divoké koření, část oloupané cibule a pod poklicí za občasného promíchání vaříme doměkka.

3

Vařená srdce a plíce vyjmeme do studené vody a po zchlazení je zbavíme zbytků trubic a nakrájíme na jemné nudle.

4

V rozpuštěném tuku zpěníme očištěnou zeleninu nakrájenou na plátky a zbytek cibule. Zaprášíme hladkou moukou a osmažíme dorůžova.

5

Zeleninu zalijeme vývarem z plíček, přilijeme mléko a rozšleháme. Přidáme omytý citron nakrájený na plátky, cukr, ocet a hořčici. Omáčku za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut.

6

Nakonec hustou omáčku přecedíme na nakrájené plíčky, podle chuti přisolíme a zjemníme smetanou. Vše ještě krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept