Kapr podle pekaře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr podle pekaře
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33100 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1500 g | Kapr obecný |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
130 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 488,9mg |
---|---|
Cholesterol | 191,0mg |
Draslík | 855,2mg |
Vláknina | 243,2mg |
Vitamín A | 82,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapr obecný, Kmín drcený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr podle pekaře postup přípravy receptu:
1 | Kapra očistíme, vykucháme a naporcujeme. Poté zakapeme citronovou šťávou, osolíme a posypeme kmínem. |
2 | Porce vložíme do pekáče na rozpuštěné máslo a v předehřáté troubě pečeme, až ryba zezlátne. Porce při servírování sypeme drobně sekanou petrželovou natí. |