Lasagne se třemi druhy masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne se třemi druhy masa
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 33101 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
130 g | Hovězí maso mleté |
30 ml | Koňak Armaňak |
75 g | Máslo čerstvé |
900 ml | Mléko plnotučné |
250 g | Mleté kuřecí maso |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
75 g | Sýr Parmezán |
16 plátek | Těstoviny Lasagne |
130 g | Vepřové maso mleté |
90 ml | Smetana ke šlehání 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 155,7mg |
Draslík | 503,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 482,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Muškátový oříšek, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mleté kuřecí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání 30% nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne se třemi druhy masa postup přípravy receptu:
1 | V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme nadrobno pokrájenou cibuli a též mrkev rozkrájenou na drobné kousky. Poté přimícháme utřený česnek a pokrájená rajčata. Mícháme a zvolna smažíme 10 minut, až je zelenina měkká. |
2 | Přidáme všechno mleté maso a opět 10 minut mírně smažíme. Často mícháme a maso oddělujeme vařečkou na jednotlivé kousky. Vlijeme koňak, zvýšíme teplotu a smažíme, až se tekutina vyvaří. Poté vmícháme 25 g másla a čerstvou smetanu. Občas zamícháme a povaříme 10 minut. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. |
3 | Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Připravíme si bílou omáčku. V hluboké pánvi zahřejeme zbytek másla, vmícháme mouku a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Postupně přiléváme mléko, po každém přilití pořádně zamícháme šlehací metlou. Uvedeme do varu, mícháme a vaříme, až je omáčka hustá a jemná. Přisypeme nastrouhaný muškátový oříšek. Osolíme a opepříme. Znovu důkladně promícháme a odstavíme. |
4 | Trochu bílé omáčky přelijeme naběračkou do zapékací formy. Lasagne naplníme směsí masa a v jedné vrstvě naaranžujeme do zapékací formy. Přelijeme zbývající bílou omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. Pečeme 40 minut, až se těstoviny zdají být měkké, propíchneme-li je dřevěnou špejlí. Před podáváním necháme 10 minut odstát. |