Recept

Lasagne se třemi druhy masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 33101
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
130 g Hovězí maso mleté
30 ml Koňak Armaňak
75 g Máslo čerstvé
900 ml Mléko plnotučné
250 g Mleté kuřecí maso
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
75 g Sýr Parmezán
16 plátek Těstoviny Lasagne
130 g Vepřové maso mleté
90 ml Smetana ke šlehání 30%

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 940 kcal
Kilojoule 3 933kJ
9% Sacharidy 31 g
80% Tuky 60 g
33% Sodík 654 mg
82% Bílkoviny 46 g

Lasagne se třemi druhy masa postup přípravy receptu:

1

V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme nadrobno pokrájenou cibuli a též mrkev rozkrájenou na drobné kousky. Poté přimícháme utřený česnek a pokrájená rajčata. Mícháme a zvolna smažíme 10 minut, až je zelenina měkká.

2

Přidáme všechno mleté maso a opět 10 minut mírně smažíme. Často mícháme a maso oddělujeme vařečkou na jednotlivé kousky. Vlijeme koňak, zvýšíme teplotu a smažíme, až se tekutina vyvaří. Poté vmícháme 25 g másla a čerstvou smetanu. Občas zamícháme a povaříme 10 minut. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

3

Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Připravíme si bílou omáčku. V hluboké pánvi zahřejeme zbytek másla, vmícháme mouku a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Postupně přiléváme mléko, po každém přilití pořádně zamícháme šlehací metlou. Uvedeme do varu, mícháme a vaříme, až je omáčka hustá a jemná. Přisypeme nastrouhaný muškátový oříšek. Osolíme a opepříme. Znovu důkladně promícháme a odstavíme.

4

Trochu bílé omáčky přelijeme naběračkou do zapékací formy. Lasagne naplníme směsí masa a v jedné vrstvě naaranžujeme do zapékací formy. Přelijeme zbývající bílou omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. Pečeme 40 minut, až se těstoviny zdají být měkké, propíchneme-li je dřevěnou špejlí. Před podáváním necháme 10 minut odstát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept