Vepřová kýta podle rychtářky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta podle rychtářky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33103 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
120 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
Na zálivku | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
60 ml | Voda pitná |
0,5 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 161,2mg |
Draslík | 848,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová kýta, Cukr krupice, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta podle rychtářky postup přípravy receptu:
1 | Česnek utřeme se solí. Připravíme zálivku smícháním vína, pepře, papriky, cukru, worcesteru, sojové omáčky a oleje. |
2 | Kýtu nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme a z obou stran je natřeme česnekem utřeným se solí. Na pánvi vyškvaříme slaninu nakrájenou nadrobno. Vyjmeme škvarky a odložíme je a na tuku osmažíme plátky po obou stranách. Poté zalijeme připravenou zálivkou, zasypeme cibulí nakrájenou nadrobno a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obrátíme a je-li třeba, podlijeme horkou vodou. Když je maso téměř měkké, sundáme poklici a šťávu zredukujeme. Maso podáváme posypané slaninovými škvarky. |